Ezek a leghasznosabb tanácsok a Web Designról

Ezek a leghasznosabb tanácsok a Web Designról

 

Lehet, hogy a webes tervezés a jövőben használni kívánja. Ha igen, tanuljon meg mindent, amit tud.

Ha egy webhelyet tervez, győződjön meg róla, hogy a beírt kódnak érvényes HTML + CSS-je van. Bár a böngészők többsége nem érinti a kódot, az helyes vagy helytelen lehet. Az érvényes kód ugyanúgy teszi a legtöbb időt a modern böngészőkben. HTML-hitelesítővel ellenőrizheti a HTML-kód érvényességét.

Mindig jó, ha hozzáad egy faviconot a webhelyéhez. A favicon egy 16x16 képfájl .Ico formátumban. Ez a kép az URL-sáv mellett látható, az oldal címe mellett egy megnyitott lapon, és a könyvjelzők lapján is látható, ha az oldal könyvjelzőjét választja. A favicon segít a felhasználóknak abban, hogy gyorsan felismerjék az oldalát a böngészőben anélkül, hogy bármilyen szöveget olvasnának, vagy közvetlenül megtekinthetné az oldalt.

A nagyszerű webes tervezés egyik kritikus része a navigáció egyszerűsége. A fontos linkeknek minden oldalon jól láthatónak kell lenniük. A menük könnyebbé teszik a webhelyet a felhasználók számára a böngészéshez. Győződjön meg róla, hogy minden oldalon megtalálhatóak az összes főoldalra, például az otthoni és a kapcsolati oldalra mutató linkek.

A fehér tér fontos része a web designnak, ezért ne félj használni. A weblapok túl sok képpel vagy túl sok szöveggel, vagy zavaró hátteret használva zavarja a látogatókat. A fehér teret az oldal fontos elemeinek láthatóbbá teheti.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy töröljék a műveletet, ha úgy döntenek. Ez azt jelenti, hogy termékeket rendelhet, választhat e-mail hírlevélre, vagy visszatérhet a honlapra a webhely mélyén. Ha nem ad lehetőséget a felhasználóknak, hogy valamit töröljenek, akkor tegyenek valamit, ami a felhasználók számára, hogy egyáltalán nehezen tudják a jövőben vásárolni, vagy egyáltalán visszatérni a webhelyére.

Ha úgy gondolja, hogy a webhelye mobil eszközökön keresztül érhető el, akkor a terveket egyszerűvé kell tenni. A vaku, a túlzott képek és a bonyolult menük használata nem fordul elő jól a mobil platformra. Tartsa tisztán és egyszerűen az oldalát, vagy hozzon létre egy saját mobilhelyet a felhasználók számára.

Annak érdekében, hogy egy olyan webhelyet megtervezzen, amely könnyen olvasható az összes információval, győződjön meg arról, hogy az oldalak nem túl szélesek. Ha az oldalak nem túl szélesek, akkor azok illeszkednek a legtöbb ember számítógép képernyőjéhez. Ha az oldal túl széles, az értékes információk egy részét el lehet hagyni az oldalról.

Győződjön meg róla, hogy webhelye egységes betűtípust használ. Néhány webhely a betűtípusokat csak anélkül változtatja meg, hogy bármilyen tervezési ok nélkül erre lenne szükség. Ez megnehezíti a tartalom feldolgozását a látogatók számára. A legtöbb webhely, különösen az üzleti weboldalak, csak finom, az Arial, a Veranda vagy a Times New Roman betűtípusokhoz ragaszkodnak.

A webes tervezés valószínűleg nem tűnik Önnek olyan keménynek. Ahogy kezelni fogja ezt a mezőt, győződjön meg róla, hogy ezeket a tippeket használja a játék tetejére.