A legjobb tanácsadás a lakberendezés terén

A legjobb tanácsadás a lakberendezés terén

 

Az otthon minőségének javítása mindenki számára álom. Egyes projektek kicsik és inkább hasonlítanak a "csináld magad" fajtához, míg mások nagyok, és szükségük lehet vállalkozó segítségére. Bármilyen típusú projektet választ is, az Ön által elköltött idő és pénz megéri a fáradságot. A trükk az, hogy a megfelelő projekteket kell kiválasztani és jól megcsinálni. Íme néhány tipp, amelyek segítséget nyújthatnak otthoni fejlesztési döntéseinek meghozatalakor.

Ha lakásfelújításról van szó, fontolja meg az ablakok és ajtók cseréjét. Ennek nemcsak esélye van arra, hogy nagymértékben javítsa az otthon értékét, hanem jelentősen csökkentheti a ház meleg és száraz tartásához szükséges pénzmennyiséget is. Az új ajtók és ablakok fokozott biztonságot jelentenek.

Soha ne hagyja figyelmen kívül az elektromos rendszer frissítését, amikor a ház eladását előkészítő otthoni fejlesztéseket végez. Az idősebb házak sajnálatos módon nincsenek felszerelve a modern készülékek és elektronika igényeihez. Még a közelmúltban épült lakásokban is hiányozhatnak a legújabb modulokhoz szükséges áramellátási rendszerek. Teljesen naprakész elektromos szolgáltatás telepítésével otthona kiemelkedik a potenciális vásárlók számára.

Ha fatüzelésű kandallót szeretne használni otthona fűtésére, meg kell értenie, hogy ez nem a legjobb ötlet. Az ilyen kandalló megjelenésének (és illatának) megfontolása mellett tudnia kell, hogy soha nem ilyen hatékony. Az általa felmelegített levegő nagy része közvetlenül a kéményen keresztül távozik. A tűznek sok friss levegőre van szüksége, amely felhasználja az otthoni oxigént.

Szeretne egy kis szekrényt vagy alapterületet szerezni a következő lakásfelújítási projektjében? Helyezze át vízmelegítőjét a padlásra! A modern vízmelegítőket hatékony, megbízható "low-boy" kivitelben gyártják, amelyeket biztonságosan bedughat a mennyezet és a tető közé. Ez lehetővé teszi egy kis extra tárhely megszerzését.

Ha a régi berendezéseket kicseréli egy lakásfelújítási projekt során, mindig próbálja meg beszerezni a lehető leghatékonyabb cserét. Sok esetben enyhe többletköltséggel olyan készülékeket vagy építőanyagokat kap, amelyek sokkal hatékonyabbak, mint az alku-alagsori lehetőségek. Ezeket a kis többletköltségeket gyorsan ellensúlyozza a csökkentett energia- és fűtési számlák.

A rézcső a legjobb választás a vízvezeték-javításokhoz, ha van rá pénz. Bár létezik biztonságos és hatékony műanyag vízvezeték, tartóssága és megbízhatósága szempontjából még mindig messze elmarad a réztől. Minden vízvezeték-szerelő ismeri a rézt, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik a munka terén. A réz a régebbi felújítás alatt álló házak meglévő vízvezetékeihez is illeszkedik.

Ha egy kis szobát újít fel, fontolja meg a beépített tükrök használatát. A gondosan elhelyezett tükör visszaverődése miatt egy kis szoba lényegesen tágasabbnak tűnik. Az ablak közelében lévő tükör természetesebb fényt adhat egy félhomályos helyiségnek. Kerülje a tükrök túlzott használatát vagy egymással szembeni elhelyezését, mivel ez furcsa fényhatásokat okozhat.

A belső festék sokféle textúrával rendelkezik. A hétköznapi lakástulajdonosok számára nincs ok a „tojáshéjnál” vagy a „narancshéjnál” durvább textúrát választani. Az elmúlt években sokkal durvább textúrákat (például "pattogatott kukoricát") használtak a falakhoz és a mennyezetekhez, hogy vizuális érdeklődést biztosítsanak és csillapítsák a hangot. Ezek a textúrák könnyen károsodtak és nehezen tisztíthatók, ezért nem tartoztak a szokásos használatba.

A profik tippjei és trükkjei segíthetnek saját otthoni javítási ellenőrző lista elkészítésében. Akár kisebb projektekről dönt önálló befejezésre, akár vállalkozó behozataláról dönt, otthona biztosan profitál néhány lakásfelújítási projekt megvalósításából.