Hasznos tippek a foglalkoztatáshoz, amelyeket tudnia kell

Hasznos tippek a foglalkoztatáshoz, amelyeket tudnia kell

Függetlenül attól, hogy milyen végzettséggel vagy tapasztalattal rendelkezik, ha hirtelen munkanélkülinek találja magát, nagyon hosszú és nehéz út előtt állhat. A munkahelyek egyre szűkülnek, és a gazdaság látszólag elakadt. Használja a következő cikkben szereplő tippeket, hogy segítsen az álláskeresésben.

Készítsen listát azokról a kérdésekről, amelyeket feltesz az interjú során. Gyakran megkérdezik, hogy vannak -e kérdések az interjú végén. Ezenkívül kérdezhet a kultúráról, amely képet adhat arról, hogyan működik a vállalatnál.

Önéletrajz írásakor feltétlenül adja meg az összes fontos elérhetőséget. Így a munkáltatók sokkal könnyebben felvehetik Önnel a kapcsolatot, ha szükséges. Számukra fontos információ a teljes név, e -mail cím, utcai cím és telefonszám.

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtalálja a nevét, ha online hirdeti magát a LinkedInen keresztül. Ezen az oldalon bemutathatja önéletrajzát és mindent, amit kínálhat. Emellett kapcsolatokat is létesíthet, akik nagyon értékesek lehetnek Önnek álláskeresés közben.

Ha önéletrajzot ír, próbálja meg kiválasztani a kívánt pozíciónak megfelelő formátumot. Sokféle közös formátum létezik, például időrendi, célzott vagy kombinált önéletrajz. Szánjon egy kis időt arra, hogy megnézze, mi működik a legjobban az Ön számára. Ha lehetséges, próbálja meg létrehozni saját formátumát, amely világos és tömör módon átadja az információkat.

Mielőtt interjúra indulna, találjon jó válaszokat erősségeire és gyengeségeire amellett, hogy mit hozhat egy vállalatnak. Ezek gyakori kérdések, amelyekre előre meg kell válaszolni, hogy ne értetlenkedjen, amikor négyszemközt kérdezik.

Ha jelenleg munkanélküli, akkor az álláskeresést új "munkájává" teszi. Lényegében ez azt jelenti, hogy ugyanannyi órát kell töltenie egy nap új pozíció keresésével, mint az előző munkahelyén. Ezt gyakran nehéz megtenni, de ha korán rutint alakít ki magának, akkor sikerülhet.

A nagyszerű nyaralási előnyök nagyszerű módja a jó alkalmazottak toborzásának. A legtöbb munkáltató csak egy -két hetes fizetett szabadságot kínál. Talán három hétre növelése, vagy hosszabb szabadság felajánlása több szolgálati időre garantálja a fölényt a jobb alkalmazottak elérésében. Minél tovább, annál jobb.

Munka közben ne törődjön személyes dolgaival. A szünetidőt csak akkor használja, ha nem feltétlenül szükséges. Még ha a főnöke is lazán tartja ezt a szabályt, ne használja. Nagy tiszteletet szerez, ha megmutatja, hogy képes megfelelően kezelni az életét.

Frissítse önéletrajzát. Az önéletrajzot mindig naprakészen kell tartania, még akkor is, ha nem állást keres. Soha nem tudhatja, hogy mikor nyílik meg egy lehetőség, ezért készítse el az önéletrajz másolatát, és álljon rendelkezésre. Könnyebb lesz nyomon követni a korábbi munkaviszonyokat is, amikor nem kell minden egyes információt nyomon követnie, amikor szüksége van rá.

A jelenlegi gazdaság mellett előfordulhat, hogy egy teljesen új területen vagy a képzés és oktatás alatt dolgozik. Legyen kreatív, és használjon fel mindent, amit az arzenáljában talál, és talpra áll! Remélhetőleg úgy találta, hogy a cikkben szereplő tippek nagyon hasznosak és segítik a keresést.