Az alapok, ha fitneszről van szó

Az alapok, ha fitneszről van szó

A fitnesznek élvezetesnek kell lennie. Sokan nem veszik észre, hogy jól szórakozhatnak, miközben erősítik a testüket. Az alábbi tippek bemutatják, milyen izgalmas módokon építheti be a fitneszt az életébe, és javíthatja általános egészségi állapotát. Ön az egyetlen, aki meghozhatja a döntést, hogy egészséges legyen.

Kocogás vagy futás közben ügyeljen arra, hogy elérje a céltávot. Ha túl fáradt, járja végig az út hátralévő részét. A séta még mindig nagyon jót tesz önnek. Legalább sokkal jobb, ha feladja és hazamegy, ha már kimerült.

Ha jobb eredményeket szeretne elérni fitneszrutinjával, mérje a fejlődését – szó szerint. Ha motivációra van szüksége egy cél eléréséhez, válasszon valamit a célhoz kapcsolódóan, amelyhez nyomon követheti a statisztikákat, például a testzsírt, a derékbőséget vagy a kényelmesen megtehető távolságot. Rendszeresen végezzen méréseket, és írja le azokat, így számszerűsítheti, hogy pontosan milyen közel van a célhoz. Erről a technikáról kimutatták, hogy javítja a motivációt, mivel segít az embereknek hinni teljesítményeik valóságában.

Ha szeretné elkerülni a felesleges fájdalmat a rutin futás után, mindig tartson lehűlést, hogy a hirtelen felgyülemlett tejsav felszívódjon az izmain keresztül. A futást követő rövid sétán kívül mindig hagyjon időt az izmok nyújtására, hogy elkerülje a meghúzásokat vagy a görcsöket.

Egy nagyszerű tipp, hogy fitt maradjon, ha túrázni indul. Nemcsak sok kalóriát éget el, hanem élvezheti a természetet. Egyes túrakönyvek felsorolják az összes túrát egy adott területen, és ezek nagyszerű források lehetnek.

Egy igazán jó módja annak, hogy fitt legyen, ha elkezdi használni a szabad súlyokat az edzőteremben. Sok embert megfélemlítenek a szabad súlyok, és hajlamosak ragaszkodni a gépekhez. A szabad súlyok jobbak, mint a gépek, mert több izomrostot használnak fel. Csak győződjön meg arról, hogy tudja, hogyan kell megfelelően végrehajtani az emelést.

Kövesse nyomon a sétáját a nap folyamán. Meglepődne, ha tudná hány lépést tesz vagy nem tesz meg. Tűzzön ki egy napi célt, és ragaszkodjon hozzá. Ideális esetben naponta körülbelül 10 000 lépést kell megtennie. A nap végén írja le, hány lépést tett meg. Ha nem érte el a célját, írja le, miért.

Amikor egy padon edz, próbálja ki a párnákat lenyomásával. Válasszon másik gépet, ha érzi a kemény fát a párna alatt. A megfelelő párnázás nélküli gépen végzett gyakorlatok zúzódásokat okozhatnak, mivel az ilyen gép nem nyújt megfelelő támogatást az edzés során.

A kezdő súlyemelők többsége nem tudja teljes mértékben kihasználni az állókaros göndörítési szettek előnyeit. Annak érdekében, hogy a tricepsz elérje teljes mozgástartományát, minden ismétlés végén törekednie kell arra, hogy minden karját teljesen kiegyenesítse. Ez növeli a hangszínt és a rugalmasságot is.

A hatékonyabb kerékpározás érdekében próbáljon meg egylábú kerékpározást gyakorolni. Ez arra készteti, hogy többet húzzon fel az ütés alján, hogy több fő lábizmot keményebben kelljen megdolgoznia. Rögzítse mindkét lábát a pedálokba, de hagyja az egyik lábát ernyedten, és kerékpározzon a másikkal körülbelül 30 másodpercig. Ezután ismételje meg a másik lábával.

Az edzésnek nem kell fáradságosnak, unalmasnak vagy irritálónak lennie. A fenti tippek értékes információkkal szolgáltak a fitneszcélok kitűzésével és elérésével kapcsolatban. Az egészséges és fitt állapot nem kell, hogy nehéz legyen, ha egyszer talál valamit, amit igazán szeret csinálni.