Tudjon meg mindent az online vásárlásról

Tudjon meg mindent az online vásárlásról

 

Mivel az internet használata a mindennapi életben egyre elterjedtebb, nehéz tagadni az online vásárlás kényelmét és egyszerűségét. Ugyanakkor az is nagyon könnyen előfordulhat, hogy hibázunk, és csalódunk a vásárlásban. Olvassa el ezt a cikket, hogy ezt elkerülje, és boldogan vásárolhasson online!

Ha online vásárolt dolgokat szállíttatsz haza, ismerd meg a fogyasztói jogaidat a határidőkkel és a termékek állapotával kapcsolatban. Joga van ahhoz, hogy a megrendeléskor megadott feltételeknek megfelelően kapja meg a termékeket, és ésszerű elvárásai vannak az áruk sérülésmentességével kapcsolatban.
Győződjön meg róla, hogy a fizetési adatait biztonságos webhelyen adja meg. Keresse a "https://" szót annak az oldalnak az URL-címében, ahonnan vásárolni szeretne. Ha ezt nem látja, vagy nincs jele a weboldal biztonságának, akkor valószínűleg nem érdemes megbízni ezekre az emberekre a számlainformációit.

A vásárlás előtt olvassa el figyelmesen a leírást. Néha már egy kép online megtekintése is megtévesztő lehet. A fotó alapján a termék kisebbnek vagy nagyobbnak tűnhet, mint amekkora valójában. Mindig olvassa el a leírást, hogy tudja, mit kap.

Óvakodjon a túlzásoktól. Sokkal könnyebb túlköltekezni, ha online vásárol. Elkezd racionalizálni, hogy azért költhet többet azokra a cipőkre, mert megspórolta a pénzt a benzinre és az ételre, amit például akkor kapott volna, ha a bevásárlóközpontba megy.

Keresse a "https://" szót annak az oldalnak az URL-címében, ahonnan vásárolni szeretne. Ha ezt nem látod, vagy nincs jele a weboldal biztonságának, akkor valószínűleg nem érdemes megbízni ezekre az emberekre a számlainformációidat.

A vásárlás előtt olvassa el figyelmesen a leírást. Néha már egy kép online megtekintése is megtévesztő lehet. A fotó alapján a termék kisebbnek vagy nagyobbnak tűnhet, mint amekkora valójában. Mindig olvassa el a leírást, hogy tudja, mit kap.

Óvakodjon a túlzásoktól. Sokkal könnyebb túlköltekezni, ha online vásárol. Elkezdesz racionalizálni, hogy azért költhetsz többet azokra a cipőkre, mert megspóroltad a pénzt a benzinre és az ételre, amit például akkor kaptál volna, ha a bevásárlóközpontba mész. Adj magadnak egy határt, és tartsd magad hozzá.

Ha online vásárol, győződjön meg róla, hogy minden vásárlásról nyilvántartást vezet. Ha a cég küld egy visszaigazoló e-mailt, ne törölje, hanem mentse el. Soha ne töröljön vagy dobjon ki semmilyen kommunikációt, amit az üzlettel folytatott. A legtöbb e-mail szolgáltató több ezer üzenet elmentését teszi lehetővé, így egy-két levél nem foglal túl sok helyet.

Ne adjon meg túl sok információt. Nem meglepő, hogy egy vásárlási oldalnak szüksége van a hitelkártyaadatokra, hogy számlázni tudjon, és a címére, hogy átvehesse a termékeket. Legyen azonban óvatos, ha több információt kérnek. Egyetlen vásárlási oldalnak sem szabadna kérnie a társadalombiztosítási számát, és még a születési dátum is túl sok információ lehet. Ezeket az információkat a hitelkártyaszámával együtt egy személyazonossági tolvaj felhasználhatja arra, hogy pusztítást végezzen.

Szánjon időt a legjobb ajánlatok felkutatására, amikor online vásárol. Ez az online vásárlás egyik legjobb tulajdonsága. Az offline vásárlás során több üzletet is fel kell keresnie, hogy megtalálja a legjobb árat. Az online vásárláskor azonban a többi üzlet csak egy kattintásnyira van, és mindig biztos lehet benne, hogy a legalacsonyabb árat kapja.

Sok weboldalon lehetőség van arra, hogy megtekinthesse a konkurens weboldalak árait az azonos termékre vonatkozóan, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg Önnek. Sok weboldal "áregyeztetést" végez egy azonos termékkel, ha meg tudja mutatni, hol kínálják azt alacsonyabb áron egy másik weboldalon. Ismerje meg, mely weboldalak kínálnak áregyeztetést, és használja ki ezt az előnyét, hogy a lehető legtöbbet megtakaríthassa.

Online vásárláskor szánjon időt arra, hogy a termékekről szóló szakmai szerkesztői véleményeket és felhasználói véleményeket is megkeresse. Sajnos egyes online áruházak fizetnek azért, hogy az emberek véleményezzék a termékeiket. Egy szakmai termékértékeléssel kétszeresen is ellenőrizheti, hogy a felhasználói vélemények pontosak-e. A termék rangsorolásának és értékelésének hasonlónak kell lennie a szakmai és a felhasználói vélemények között.

Ha észrevesz egy terméket, amely tetszik, és meg szeretné vásárolni, miközben elintézi a dolgait, nézze meg, hogy talál-e jobb ajánlatot rá az interneten! Sok dolog, például cipők vagy videojátékok olcsóbbak az interneten, így egy gyors internetes kereséssel pénzt takaríthat meg.

Sok weboldalon rengeteg információ áll rendelkezésre a termékekről, hogy ne legyen bűntudata a vásárlónak. Ezek a vélemények erős alapot adnak a döntésedhez.

Bármely termék megvásárlása után 30 napig őrizze meg a dobozait annak, amit online vásárol. Ez magában foglalja a szállítási dobozokat is, amelyekben érkeztek. Ha a kezdeti vásárlási időszakban (a legtöbb termék esetében 14 és 30 nap között) valami baj történik, előfordulhat, hogy a terméket az eredeti csomagolásban kell visszaküldenie. Ilyenkor is jó, ha megvan az eredeti szállítási doboz is, hiszen tudja, hogy elfér.

A hitelkártya-kivonatokat online kell tudnia elérni. Szokjon hozzá, hogy legalább hetente egyszer ellenőrizze őket, különösen, ha sokat vásárol online. Ha felbukkan egy olyan terhelés, amelyet nem ismer fel, azonnal vitathatja azt. Ha azonban nem ellenőrzi elég hamar, előfordulhat, hogy nem lesz semmilyen jogorvoslati lehetősége.

 

Látja ennyi az egész. Jó vásárlást a jövőben.